Få det helt rent med moppesett

04 november 2021
Johanne Larsen

editorial

For alle som liker å ha det pent og rent rundt seg, vet man hvor viktig det er å ha det riktige utstyret. Her skal vi se litt nærmere på hvilke grep du kan ta for å få et renere hjem, og hvilket utstyr du trenger. 

Verktøy er viktig

Alle vet hvor viktig det er å bruke helt riktig verktøy når man skal bygge eller reparere noe, men visste du at det er like viktig når det kommer til rengjøring. Det er nemlig sånn at alt gjør det ikke like rent, og det er viktig å bruke forskjellige ting til ulike formål. 

Et godt moppesett er for eksempel helt uunnværlig hvis du vil ha rene gulv både på bad, kjøkken og i stue. Det er nemlig ikke nok med en universal-svamp eller klut som man bruker overalt – det er lurt å sørge for at verktøyet har sin plass og sitt formål, og også sørge for å vaske det med jevne mellomrom. 

Skap en god rutine 

Det holder ikke bare å ha det riktige verktøyet hvis det skal bli ordentlig rent. Det er også lurt å skape en god rutine. Når man har en god rutine, så slipper man skippertakene på samme måte, og det blir rett og slett litt lettere å få rengjøringsoppgavene gjort i løpet av uken. Litt hver dag, er en god regel, hvis man vil ha det rent hele tiden. Og det er jo det de fleste vil. Det er også mulig hvis man får en god rutine på plass. Dette gjelder både i hjemmet og på arbeidsplassen. Når du jevnlig tørker støv og får støvsugd, ja, så blir det ikke store hybelkaniner i kriker og kroker. 

Det å få innarbeidet gode vaner er altså noe av det viktigste du gjør når du skal holde det rent – hele tiden. 

Flere nyheter