Finn riktig fres til din type fresing

15 desember 2020
admin

Finn riktig fres til din type fresing

Det å jobbe med riktig utstyr til oppgaven er alfa og omega for et bra resultat. Når du skal utføre oppgaver som innebærer fresing er det viktig å vite hva du driver med og hvilke materialer og verktøy du trenger. Det finnes mange typer freser og helt klart en til din type Fresing.

Forskjellige freser er bygget opp på forskjellige måter til forskjellige oppgaver og kommer derfor i mange forskjellige geometriske former. Og selv om de ser forskjellige ut er måten de jobber på det samme for alle typer freser. 

Det man skal jobbe med føres mot fresen som roterer og skjærer spon av materialet. Man kan også skille mellom motfresing og medfresing, der man enten fører materialet mot eller med fresen. Når man freser med fresen er det litt mindre slitasje i verktøyet og gir også mindre ruset på selve materialet. Men samtidig krever det en mer solid maskin enn når man velger motfresing. Om mat mater materialet med eller mot fresen er dermed altså ikke noe som burde være tilfeldig, men heller nøye valgt ut fra utstyret man har og materialet man skal frese.

Få hjelp til å finne det du trenger

Selv om man vet hva man driver med og føler seg sikker i faget sitt er det alltid, alltid, alltid bra å gå i dialog med de som selger utstyret. For kanskje er det små variasjoner du ikke vet om som kunne gjort resultatene ditt enda bedre for den oppgaven du sitter overfor. 

Vi kjøpte utstyret vårt til fresing hos Seco Tools og fikk veldig god veiledning av dem. De hadde masse forskjellige freser, noe som ga oss et utrolig fint utvalg å velge mellom når vi skulle finne ut av hva vi skulle gå for. Elsker når man kan bli positivt overrasket!

Flere nyheter