Hvilke leker ønsker barn seg?

06 juli 2021
Johanne Larsen

Det er ikke alltid så lett å vite hva barn ønsker seg, men her skal vi se nærmere på noen gode tips man kan ta i bruk når man skal velge helt riktige leker. Det kan nemlig være du kan komme med noen gode overraskelser til gavebordet. 

Hva skal jeg velge? 

Det finnes jo nesten uendelig mange leker å velge mellom, og derfor kan man fort bli litt overveldet når man skal velge ut noe i gave. Det er jo ingen tvil om at leker er en av de gavene som barn blir mest glad for, og derfor er det ikke så rart at det er det man har lyst til å gi, men hva skal man velge? 

Det er mange som er veldig opptatt av å velge riktige leker med tanke på kjønn, men der begynner grensene å bl litt annerledes enn de var for noen år siden. Nå finner du i større grad leker som passer til alle kjønn, og du har mye større valgfrihet enn bare rosa og blå leker. På https://lekeakademiet.no/ kan du se et godt eksempel på hvor stort utvalg av kvalitetsleker man kan velge mellom. 

Finn ut av hva barnet liker

Når du skal velge leker til en gave for eksempel, er det lurt å vite hva barnet liker. Det er jo gjerne sånn med barn at det går litt i perioder hva de liker og fokuserer på. Det kan for eksempel være en periode hvor de er veldig opptatt av dyr eller prinsesser, og så går det over. Man kan ikke kjøpe noe som kan holde på interessen for evig, men man kan gjøre et godt valg ved å kjøpe noe som man vet blir lekt med og brukt. Det kan enten være noe som passer inn i et univers som barnet er opptatt av nå, eller noe som kan lekes med i flere sammenhenger. 

Flere nyheter