Neglesopp behandling – Få sunne og vakre negler igjen!

30 oktober 2023
Frida Ekerhovd

editorial

Velpleide negler gir et umiskjennelig inntrykk av skjønnhet og styrke. Men hva skjer når neglene dine blir infisert av neglesopp? Det kan få negler til å se gule, fortykkede og sprø ut, og det kan være både pinlig og smertefullt. Heldigvis finnes det effektive behandlinger som kan hjelpe deg med å bekjempe neglesopp og få sunne og vakre negler igjen. Les videre for å lære mer om neglesopp behandling og hvorfor det er viktig å starte tidlig!

Hva er neglesopp og årsakene til det?

Neglesopp, også kjent som onykomykose, er en vanlig infeksjon som påvirker neglen og den omkringliggende huden. Det er forårsaket av soppsporer som trives under varme og fuktige forhold. Vanlige årsaker til neglesopp inkluderer dårlig fot- og håndhygiene, bruk av tettsittende sko og traumer mot neglen. Personer med svekket immunforsvar eller dårlig sirkulasjon er også mer utsatt for å få neglesopp.

Behandlinger for neglesopp

Når det gjelder neglesopp behandling er det viktig å være tålmodig. Infeksjonen kan være vanskelig å behandle og tar ofte lang tid å bli kvitt helt. Her er noen behandlingsalternativer som kan hjelpe deg på veien:

1. Topiske midler

Topiske midler, som kremer og lakker, påføres direkte på den infiserte neglen. Disse kan kjøpes uten resept på apoteket. Det er viktig å følge bruksanvisningen grundig og fortsette behandlingen over tid, selv om resultatene ikke er umiddelbart synlige.

2. Muntlige medisiner

I mer alvorlige tilfeller kan legen din forskrive muntlige medisiner for å bekjempe neglesoppen. Disse medisinene bidrar til å drepe soppsporer og hindre spredning av infeksjonen til andre negler. Det kan ta flere måneder før du ser betydelige resultater etter bruk av muntlige medisiner.

3. Kirurgisk behandling

I noen tilfeller kan det være nødvendig med kirurgisk behandling for å fjerne den infiserte neglen. Dette gjøres vanligvis i tilfeller der neglesoppen ikke har respondert på andre behandlingsmetoder.

Neglesopp behandling

Forebygging av neglesopp

Som kjent er forebygging bedre enn helbredelse. Her er noen tips for å hindre neglesopp infeksjoner:

1. Hold føttene tørre

Sørg for at føttene dine er helt tørre før du tar på sokker og sko. Dette vil redusere fuktighet og skape et mindre gunstig miljø for soppsporer.

2. Bruk pustevennlige sko

Tettsittende sko kan skape en fuktig og trang omgivelser for føttene. Velg sko som tillater luftsirkulasjon for å unngå fuktighet og overoppheting.

3. Hold negler korte og rene

Korte negler er mindre utsatt for traumer og mindre sannsynlig å få neglesopp. Sørg for å rense neglene regelmessig for å fjerne bakterier og soppsporer.

Det kan bekjempes!

Neglesopp kan være en frustrerende tilstand, men heldigvis finnes det behandlinger som kan hjelpe deg med å bekjempe det. Enten du velger topiske midler, muntlige medisiner eller kirurgisk behandling, er det viktig å være tålmodig og følge behandlingsplanen grundig. Forebygging er også viktig for å unngå infeksjon i første omgang. Så ta vare på neglene dine, følg de nødvendige tiltakene og få sunne og vakre negler igjen!

Flere nyheter