Sånn kan du spare penger på varmeregningen

31 mai 2021
Johanne Larsen

Varmeregningen kan fort bli en dyr utgift, og dermed så er det lurt å se litt nærmere på muligheter for å spare på varmeregningen. Her får du noen gode tips på hva du kan sjekke for å få ned varmeregningen, og samtidig leve litt mer miljøvennlig.

Er vinduene dine tette?

Det er flere ting du kan gjøre for å få ned varmeregningen. Det er lurt å sjekke alt som har med vinduer å gjøre, hvis du synes du har en høy varmeregning. Det er nemlig sånn at mange har utette vinduer, og kanskje til og med også dører. Det er nemlig sånn at når det er sprekker og utette åpninger som varmen kan slippe ut gjennom, så skal man bruke mer varme for å kompensere for den som slipper ut. Derfor kan det faktisk hjelpe å få nye vinduer hvis man sliter med en høy varmeregning. 

Nye vinduer har fokus på å holde på varmen, og tette lister, så man er sikker på at man får holdt varmen inne. Det er dog viktig å huske å lufte, så man får så godt inneklima som mulig. Hvis du opplever en høy varmeregning, så er det kanskje vinduene det er noe galt med?

Det er dog ikke bare varmeregningen som kan krympe når du får nye vinduer, du kan også velge en type vinduer som gir mer og bedre lys i boligen din. 

Sjekk isoleringen

Det er også en svært viktig faktor at man får sjekket isoleringen i boligen sin når man skal sørge for å få ned varmeregningen. Her er det nemlig også mye varme som potensielt kan sive ut. Heldigvis er det enkelt å løse. Når man sløser bort mindre varme, er det bedre for både varmeregningen din og for miljøet. Derfor er det lurt å sjekke om noe kan forbedres, når du ska få ned varmeregningen din. 

Flere nyheter