Velg riktig båt til båtsesongen

26 mars 2020
Johanne Hansen
Velg riktig båt til båtsesongen

Det er mye å tenke på hvis man skal kjøpe ny båt til båtsesongen. Nå er båtværet like rundt hjørnet og da blir det ekstra kritisk for de som tenker på å kjøpe ny båt før sesongen for alvor begynner. Her kan du lese mer om hvordan du velger riktig båt for deg. 

Ta utgangspunkt i behov

Det er helt essensielt å ta utgangspunkt i behov når du skal finne den riktige båten for deg. Det er noen nøkkelspørsmål du kan stille deg selv for å finne ut av hva slags båt du skal velge. Har du egen brygge eller båtplass? Kan du bruke båten hele sesongen? Skal du på langtur eller mest på øy- og strandtur i fjorden eller lokalt? 

Dette er viktig å ha i mente når man skal kjøpe ny båt og velge hva slags type man skal ha. Det er nemlig ikke sånn at alle båttyper passer for alle. Liker du fart og spenning, er kanskje ikke snekke noe for deg, mens hvis du foretrekker langsomme kjøreturer med reker og godt selskap, kan nettopp snekke være det ultimate valget. 

Vi har alle forskjellige behov når det kommer til båt og det er derfor det er en god ide å sette seg grundig inn i forskjellige båttyper og merker før du bestemmer deg. I Norge er for eksempel den raffinerte båtprodusenten Beneteau ekstremt populær, og har båter som passer til en rekke forskjellige behov.

Budsjett er selvfølgelig viktig

Man skal selvfølgelig ikke neglisjere at budsjett også spiller en viktig rolle når man skal velge ny båt. Det er mange som kanskje ønsker seg litt mer båt enn det de reelt sett har budsjett til, men man kan i dag heldigvis undersøke priser og forhandlere på nettet – og finne en leverandør som kan levere din drømmebåt til den prisen du ønsker.  

Flere nyheter