Kran midt i bybildet
En utvikling av bylandskapet
Det moderne bylandskapet kan ikke sammenliknes med bylandskaper før i tiden. Dersom vi vandret inn i en by for noen hundre år siden, så ville denne utvilsomt likne mer på det vi i dag kaller et tettsted. Her ville vi funnet noen landhandlere og kjøpmenn, men selve infrastrukturen til byen ville vært veldig annerledes.
Hele byen ville være ugjenkjennelig dersom vi gikk noen hundre år tilbake i tid. Ta Oslo (eller Christiania) som eksempel. Oslo var en by dominert av lave enetasjes bygninger. Her var det hest og kjerre gjennom brolagte gater, og ingen hus ruvet over byen. Det har selskap som http://www.naalsund-kran.no/ gjort noe med gjennom sine kraner.
Høye bygninger er fremtiden
I dag er Oslo en skikkelig storby med flere høyetasje hus som står høyt i landskapet. Dersom vi vandrer rundt i Oslo (eller en hvilken som helst Euopeisk storby) den dag i dag, så vil det være umulig å ikke legge merke til alle kranene som svinger mellom bygningene i vår hovedstad.
Kraner er den type ting vi ikke tenker på, de er der bare liksom. Det hender vi stiller oss spørsmålet om hvorfor det finnes kraner i vår by, men de færreste kommer på at kraner er hovedårsaken til at skyhøye bygninger faktisk nå er et alternativ.
Kraner gjør en jobb som ingen andre kan gjøre. En kran levere produkter mellom to bygninger, flere hundre meter over bakken. Dette er noe som folk neppe hadde trodd dersom vi sa det til dem før i tiden. Det høres litt for fantastisk ut til å være sant, men den dag i dag enser vi ikke engang kraner.
Kraner er blitt en del av vårt miljø. Vi legger riktignok ikke merke til dem så alt for ofte, men man finner veldig få storbyer i dag hvor landskapet ikke er fylt opp av kraner. Dagens byer er i konstant utvikling og denne utviklingen hadde ikke vært mulig uten kraner.