Barneleker som gjør barnet glad

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Du husker helt sikkert hvor gøy det var å leke da du var barn, og sånn er det også for ditt barn eller barn du kjenner. Det var også kanskje litt ekstra stas hvis noen voksne ble med og leke, og man kunne rett og slett ikke forstå at de ikke skulle synes det var like gøy som de gjør. Her skal vi se litt nærmere på noen morsomme leker du kan finne på sammen med barnet og hvordan du kan finne leker barnet blir glad for. 

Finn på noe gøy sammen med barnet 

Det er nemlig litt ekstra gøy å finne på noe moro sammen med barnet, og det er ikke noe som bør kreve så mye ting eller tang. Det kan selvfølgelig bidra til å gjøre det litt enklere, at man har noe å leke rundt, som for eksempel lego eller barbiedukker. Kanskje er det noe du også synes er litt gøy når dere først kommer i gang?

barnleker

Det som uansett er viktig med å finne på noe gøy sammen med barnet, er at man kommer i kontakt med hverandre på en annen måte og knytter bånd gjennom lek. Det er jo ikke sånn at voksne utelukkende skal være lekekamerater, og barnet har selvfølgelig godt av å sosialisere med andre barn, men det er viktig å kunne engasjere seg også på barnets premisser og finne på noe sammen – ta del i barnets indre liv og være med på leken. 

Finn leker på nettet

Hvis du leter etter noen morsomme barnleker som barnet blir glad for, og som du kan leke med barnet med, så er det mange gode muligheter på nettet. Her finner du en rekke spennende leker – kanskje også til og med noen du kjenner igjen fra da du var barn som dere kan leke med og som barnet blir glad for. 

Flere nyheter