Materialer du ikke tenker over i hverdagen

23 september 2020
Johanne Larsen

Vi omgir oss med mange spennende materialer hver dag, og mange av dem tenker du slett ikke over. Her skal vi se på et par av dem, og hvilke ting som inneholder nettopp disse, som du kanskje ikke visste om. 

Aluminium

Et utrolig populært og mye brukt materiale i mange industri- og hverdagsprodukter, er nettopp aluminium. Dette er et materiale som finnes mange steder som du kanskje ikke har tenkt på. Visste du for eksempel at det er aluminium i en iPhone eller en MacBook? Det er et materiale som har mange gode egenskaper, og derfor brukes det til utrolig mange forskjellige produkter som du bruker hver dag. Aluminiumsproduksjon brukes til mange ting. Det er for eksempel populært å bruke aluminium i bilproduksjon, til å lage felger, verktøy og maskineri. Det er fordi aluminium er svært lett samtidig med at det er et veldig holdbart og sterkt materiale. Det kan enkelt formes til mange ting, og derfor ser du aluminium i alle former.

Når man har et materiale som aluminium som er veldig lett, så blir det et praktisk materiale å bruke i mange sammenhenger. Mange har også mer enn bare aluminiumsfolie på kjøkkenet. Det er nemlig både bordplater, benkeplater og andre overflater på kjøkkenet – som ofte består av nettopp aluminium. 

Plastikk 

Et annet materiale vi omgir oss med hele tiden, er plastikk. Det er plastikk overalt, og det kommer hele tiden nye typer plastikk på markedet som revolusjonerer hva man kan bruke det til. Visste du for eksempel at det finnes biler som er laget av superkraftige plastikk? Det er også plastikk i mange av de tingene vi bruker hver eneste dag, som kluter og til og klær. Det er også mange som prøver å finne mer miljøvennlige former for plastikk, som faktisk kan brytes ned over tid – i motsetning til de variantene vi kjenner i dag, som på mange måter blir sett på som en miljøversting. 

 

Flere nyheter