Naturen er i fokus for mange unge

16 oktober 2019
Mathias Bjelland
Naturen er i fokus for mange unge

Sparevinduer er nyheten du trenger

Klimaet har med årene blitt ekstremt diskutert, da jorden varmes opp og uvær kommer med uregelmessigheter. Det er uten tvil en klimaendring vi står ovenfor, uansett hvor en skulle ønske å plassere skylden. Mange tenker at de ikke har stort å stille opp med, men det er der folk flest faktisk tar feil. Det finnes nemlig mange små teknikker en kan benytte seg av for å redde jorda!

Blant annet kan du investere i sparevinduer for å redusere ditt strømforbruk. Vinduene i ditt hjem lekker mest sannsynlig mye luft, noe som er en veldig dyr affære. For at du skal kunne unngå å fyre for kråkene, så er sparevinduer et perfekt alternativ. Men hvordan fungerer egentlig disse vinduene i praksis? Det skal vi se litt nærmere på. 

Steng den kalde lufta utenfor – og behold varmen!

Om vinteren er det liten tvil om at vinduene blir holdt lukket for det meste. De færreste av oss vil tross alt la 10 minusgrader snike seg inn i hjemmet vårt. Men selv om du lukker vinduene, så er det slettes ikke sikkert at du stenger kulda ute. Har du gamle vinduer, så kan det hende at dette nesten er som å ha et splitter nytt vindu litt stående med et gap. Det er nemlig sånn at den kalde lufta siver inn her. 

Dette resulterer i at du bruker mye mer penger på å fyre i peisen, sette på ovner, og lignende. Totalt sett vil du bruke ganske mye strøm på å kompensere mot denne kalde lufta. For å sette det på spissen, så flyr pengene dine rett ut glipa i vinduet. Med sparevinduer vil du derimot beholde varmen, og dermed også de kronene du investerer i oppvarming. Muligens trenger du ikke fyre hver eneste dag om du klarer å holde varmen i hjemmet inne!

Flere nyheter