Selger du på nettet? Da trenger du en brevvekt

28 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som benytter seg av nettet for å selge ut av garderoben eller rydde ut i hjemmet, og det er en smart måte å tenke gjenbruk på og la tingene finne en ny eier. Det er dog flere ting du trenger for at dette skal gå så glatt som mulig – en brevvekt er en av dem. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er så smart. 

Sørg for nøyaktig porto 

image

Når man skal sende ting som man har solgt på nettet, så er det som regel kjøper som betaler porto. Det vil si at det er den som kjøper varen som betaler for å få den sendt til seg. Da er det lurt å være ganske nøyaktig når man skal si for mye frakten blir, men hvordan vet man egentlig det? Det er nemlig noe som regnes ut ifra hvor mye brevet eller pakken veier. Det kan være ganske stor forskjell i pris hvis man er usikker på nettopp dette, og derfor er det lurt å være helt sikker på nøyaktig hvor mye det man sender veier. Men hvordan blir man det? 

Med en brevvekt får du en nøyaktig vekt som kan hjelpe deg med å bestemme akkurat hvor mye det du skal sende veier, så du enkelt kan finne frem til den riktige prisen og slippe en sur kjøper som har betalt for lite eller for mye i porto. Det er nemlig sånn at man ofte selv må dekke det resterende beløpet hvis man har regnet feil, og det er sure penger. Derfor er det lurt med en brevvekt så man kan regne det ut helt nøyaktig med en gang. 

Brevvekt er spesielt kjekt å ha for deg som driver nettbutikk eller selger mye på nettet. Da får du nøyaktig porto og du kan profesjonalisere frakten litt. 

Flere nyheter