Stillas er praktisk for konstruksjoner

16 november 2019
Mathias Bjelland
Stillas er praktisk for konstruksjoner

Betydningen av stillas

De fleste vet hva stillaser er fordi de har sett det før. Imidlertid ville de vite hvordan de skal beskrive det ganske enkelt fordi de ikke vet hva de skal kalle det, og også fordi stillaser er noe de fleste av oss overser uansett. Stillas er ganske enkelt den utvendige støtten som du ser omkringliggende bygninger som er under bygging eller for tiden er under renovering. Stillas er noe vi vanligvis ikke tenker på, men er likevel en vesentlig del av å skape vårt moderne samfunn.

Stillasens viktigste funksjon er å holde bygningen sammen mens det jobbes med det. Når en bygning er under bygging eller renovering, selv om den ferdige strukturen er designet for å holde seg selv, er det ikke en garanti hvis alt ikke er på plass for øyeblikket. For eksempel er en bro ikke i stand til å holde seg oppe før kapsteindelen rett i midten er ivaretatt. Inntil det skjer, vil broen trenge støtte av en tilstrekkelig mengde for å holde den på plass til alt er på plass.

Stillas støtter også jobben til arbeiderne

Stillas er også et viktig verktøy for bygningsarbeidere. Mange former for stillas fører skifttrapp for bygningsarbeidere for å komme dit de trengs. Uten trappene innebygd i stillaset, ville det være veldig vanskelig for bygningsarbeidere å komme til stedene der det er mest behov for dem, noe som gjør bygging og / eller renovering av enhver struktur mye mer kjedelig og kostbar.

På slutten av dagen er det en grunn til at stillas er en slik armatur på alle byggeplasser. Stillaser gjør ganske enkelt bygging til et langt mindre tyngende forsøk, for ikke å nevne langt billigere. Selv om de fleste av oss vil fortsette å være glemme denne virkeligheten, vil stillaser likevel være der for å gjøre alles liv enklere.

Flere nyheter